25 Aralık 2013

Merhaba... Bendeniz, Afrika asıllı uyuyan güzel!

  Ay ben yorgun olduğumda horluyorum biraaz. Ama sadece yorgun olduğumdaağğ.. Valla bak!

  İnsandır beşer, kuldur şaşar demişler efendim. Yeri gelir bilerek isteyerek, yeri gelir mevcut şartları korumak için mecbur kalarak yalan söyler insan evladı. İrdelenmesi gereken nokta kimin kime neden yalan söylediğidir. Misal, kadını yalana sevk eden erkek düşüncesizliğidir. Sabahları sadece günaydın deyip, ''ulvi'' görevini yerine getirmek yerine, ''uyandın mı uyuyan güzel?'' diye gereksiz edebiyat parçalayarak göz doldurmaya çalışan erkek, o saniye kadını yalana teşvik eder. Zira kadını, uyuyan güzel gibi uyumuyorsa, asla onunla uyanmak istemeyeceği düşüncesine gark eder. Hatun kişi de savunma mekanizması anında devreye girer ve en uygun zaman bulunduğunda söylemek için yalan hazır edilir. Derken en kısa sürede yeri getirilir ve bir kadının en masum yalanı vuku bulur.
 ''Ay ben yorgun olduğumda horluyorum biraaz. Ama sadece yorgun olduğumdaağğ.. Valla bak!'' Bu kadına inanmaktan, yada inanmış gibi yapmaktan başka çareniz yoktur. Zira gerçeklik payını denemeden bilemezsiniz. Ee kadına da hak verin ama biraz. Ne yapsındı kadıncağız? Daha ilişkinin başında, en mırc mırc en cicili bicili zamanlarında gerçeği itiraf edip, toz pembe hayal bulutuna iğne mi batırsındı? Bir sabah o erkeğin ''çok güzel uyuyodun aşkım, uyandırmaya kıyamadım'' deme ihtimalini çöpe mi atsındı? Ee erkekler de biraz gerçekçi olsundu! Dimi ama?
  Lafın özü, ayık olun adamcıklar! Etrafınızda gördüğünüz bütün kızlar koyun gibi uyumuyor. Hiç biri aynen yattığı gibi kalkan porselen bebekler değiller. Makyajı çıkarıp, pijamaları giyip, uykuya dalınca, birer hipopotama dönüşmeleri an meselesi. Öpüp koklayıp sarmaş dolaş uyuduğunuz dilber, siz daha bakmalara doyamazken, Afrika kırsalında aç kalmış kaplan gibi kükreyiverirse nereden geldiğinizi şaşırır, sıçıverirsiniz altınıza mazallah! He sadece horlayanına denk geldiyseniz yine şanslısınız. Bunun daha diş gıcırdatanı, konuşanı, bağıranı, hatta ağlayıp zırlayanına kadar çeşidi güzel modeli var. Unutun filmlerde reklamlarda gördüğünüz tapılası kusursuzluktaki modelleri, oyuncuları. Elinizdeki modelin kıymetini bilin. Bırakın bu uyuyanmışmış güzelmişmiş hikayelerini. İnsanı masaldan soğutmayın! Şahsi fikrim şudur ki; sevene sevdiğinin horlaması nağme gibi gelir. Hatta adam olana beste bile yaptırır... Dedim bitti.

Hiç yorum yok: